Jubileumconcert Vocalgroup Goldies

Vocalgroup Goldies uit Gennep organiseert op zaterdag 16 maart 2024, samen met Gospelchor Voices uit Uedem, Duitsland, haar eerste grote, grensoverschrijdende concert. Dit bijzondere, vanwege corona enkele jaren uitgestelde jubileumconcert, vindt plaats in Zaal Pica Mare, Picardie 36 in Gennep. Het concert begint om 15.00 uur en duurt tot circa 17.00 uur.

Vocalgroup Goldies is een gemengd seniorenkoor uit Gennep e.o., dat begin 2015 is opgericht. Dit koor bestaat uit circa 50 enthousiaste leden en legt zich toe op songs o.a. uit de pop-historie en musicals. De muzikale leiding ervan ligt vanaf de oprichting in de bekwame handen van dirigent Ernst Lamers.

Gospelchor Voices e.V. stamt uit 1995. Dit ervaren koor bestaat uit circa 80 zangers en zangeressen afkomstig uit het noorden van de regio Niederrhein. Het koor zingt vooral popsongs en gospel-liederen. De muzikale leiding ervan berust al 26 jaar lang bij Christiane Langenbrinck.

Zankoor de Goldies voor Pica Mare

Beide koren besteden bij hun koorzang veel aandacht aan aspecten als ademhaling, presentatie en concentratie. Samen ontspannen door inspanning staat centraal. De koren willen laten zien, horen en voelen, dat koorzang niet alleen het gehoor en het oog kan strelen, maar ook positief uitpakt voor lijf, leden én geest. Tijdens het concert kunt u genieten van muziek van bijvoorbeeld Leonard Cohen, Simon & Garfunkel, Elton John, The Beatles, Don Besig, Andrew Lloyd Webber, Hélène Fischer, Chris de Burg, Pharrel Williams, Billy Joël en Michael Jackson.

Entreekaarten à € 7,50 zijn te bestellen via de secretaris van Vocalgroup Goldies, Janny de Wolff (e-mail: j.dewolff@home.nl), via de leden van beide koren en aan de zaal vanaf een uur voor aanvang van het concert. Betaling van de kaarten kan contant of via pin aan de kassa bij de entree van Pica Mare. Een consumptie tijdens de pauze is tegen inlevering van het entreebewijs inbegrepen.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van o.a. Gemeente Gennep, Euregio Rijn-Waal en het Cultuurfonds.