Dinsdag 25 juni: jaarreis

De Reis:
De bus vertrekt ‘s ochtends om 08:30 uur uit Gennep.
Via een toeristische route bereiken we rond 10:00 uur Otterlo voor een koffiestop met gebak in restaurant de Waldhoorn. Bij hopelijk zonnig weer op het fraaie terras!

Van daaruit gaat het een uurtje later door richting Amersfoort,

Rondvaart

In Amersfoort start om 12:00 uur  een rondvaarttocht van een klein uurtje door de grachten van dit fraaie historische centrum. Om 13:00 uur kunt u op eigen gelegenheid ergens gaan lunchen.

 

 

 

1. Stadswandeling Amersfoort met gids


Stap terug in de tijd en ontdek de betoverende geschiedenis van Amersfoort tijdens een stadswandeling met een ervaren gids. Laat u door de kronkelende straatjes leiden, langs prachtige grachten en eeuwenoude architectuur. Wandel langs de iconische stadspoorten als de Koppelpoort en de Kamperbinnenpoort. Ontdek de verhalen achter de Muurhuizen en bewonder de majestueuze Onze Lieve Vrouwetoren.


Wandelen door Amersfoort: Van Middeleeuwse Vesting tot Moderne Stad

Amersfoort is een stad doordrenkt van historische charme. De stad vindt haar oorsprong in de vroege middeleeuwen. Door de strategische ligging aan handelsroutes groeide Amersfoort uit tot een welvarende nederzetting. In de Middeleeuwen begon de bouw van de stadsmuren, waardoor Amersfoort een belangrijke vestingstad werd. Iconische stadspoorten zoals de Koppelpoort en de Kamperbinnenpoort werden opgericht, waarvan de majestueuze structuren nog steeds de skyline van de stad sieren.


Amersfoortse raddraaiers en keientrekkers

De rijke geschiedenis van Amersfoort leent zich uitstekend voor het vertellen van boeiende verhalen. Het verhaal over de Amersfoortse Kei leverde de stad zelfs haar bijnaam “Keistad” op. De legende rondom deze kei, hoe hij werd gevonden en waarom hij zo belangrijk werd, is een verhaal dat door de jaren heen is doorgegeven. Het verhaal van de raddraaiers vindt zijn oorsprong bij de Amersfoortse Koppelpoort. De uitdrukking ‘raddraaier’ wordt nog steeds gebruikt voor relschoppers en ordeverstoorders.


Amersfoort, waar geschiedenis, cultuur en hedendaagse charme samenkomen

Vandaag de dag is Amersfoort een levendige stad die trots haar rijke geschiedenis koestert. Gezellige pleinen, smalle straatjes en historische gebouwen creëren een unieke sfeer in de binnenstad. De gevels van Muurhuizen en andere markante gebouwen geven inzicht in de rijke geschiedenis van de stad en vormen een prachtig decor voor evenementen. In combinatie met moderne voorzieningen maken de rijke geschiedenis en cultuur Amersfoort tot een aantrekkelijke stad voor zowel bewoners als bezoekers.


Amersfoort weeft zijn geschiedenis in de stenen en straten, waardoor elke hoek van de stad een verhaal vertelt. Een stadswandeling door Amersfoort biedt de mogelijkheid om deze geschiedenis te ervaren en de evolutie van deze prachtige stad te begrijpen.


De middag

kunt u naar eigen believen indelen: musea bezoeken, winkelen, kerken bekijken, enzovoort. U kunt ook boeken voor een aanvullende activiteit. Zo kunt u een uitgebreide stadswandeling onder leiding van een ervaren gids maken die u veel over de historie van de stad en de gebouwen vertelt. De gids last een pauze in waar u voor eigen rekening iets kunt drinken. De meerkosten bedragen €16,50; u kunt er ook voor kiezen om met een hop-on/hop-off bus, de Keilijn, door het hart van Amersfoort te rijden, kosten €7,50. Om 16:30 uur is het verzamelen op de plek waar de bus u ‘s ochtends heeft afgezet. Aansluitend rijden we naar Valburg waar we om 18:00 uur aanschuiven voor een driegangenmenu. Om 20:30 uur bent u weer terug op het Europaplein in Gennep. Aanvullende informatie is te lezen op onze website.”.

2. Hop-on; Hop off

Keijlijn verzorgt een toeristische rondrit door de historische binnenstad van Amersfoort. Een gehele ronde duurt ca. 1 uur. Stapt u liever tussentijds uit? Ook dat is mogelijk. U kunt met hetzelfde kaartje de hele dag gebruik maken van onze Hop on – Hop off service en overal langs de route op- en afstappen. Vol=Vol. Tijdens de rit informeert de gids/verteller  U over het verleden en heden van de stad.
Route van de Keilijn
Het Wapen van Valburg

Tot slot:

Om 16.30u vertrekken we uit Amersfoort richting Valburg. Om 17.45u kunnen we aanschuiven voor een heerlijk 3 gangenmenu.  Om 19.45 vertrekt de bus richting Gennep waar we rond 20.30u arriveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *