Dit was een van de vier vragen die aan de 76 deelnemers werden voorgelegd tijdens de vrijheidsbrunch en waarmee door de tafelgenoten samen gesprekken over ons thema ‘Onze eigen vrijheid’ konden worden gevoerd. De brunch werd mogelijk gemaakt door bijdragen uit het Vfonds en het Nationaal Comité 4en5mei.
Na de opening en de toelichting op het programma, waarin nog werd benadrukt dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, maar een maaltijd evenmin en een vrijheidsmaaltijd hier nog een opdracht voor de deelnemers aan toevoegt – de maaltijd word je gratis aangeboden, maar je krijgt hem niet voor niks – werd in een ontspannen sfeer genoten van het buffet met uiteraard de vrijheidssoep en diverse soorten warm vlees en brood.
De vrijheidssoep bestond uit een rijk met groenten gevulde minestronesoep, die bereid was aan de hand van en recept van Jet van Nieuwkerk, o.a. presentatrice van programma’s en schrijfster van boeken over voeding.
Tijdens de brunch konden de deelnemers genieten van klassieke beelden en muziek van Vera Lynn, Aretha Franklin en Marlene Dietrich.
We kijken dan ook terug naar een zeer geslaagde middag