Huisvesting

MFC (= MultiFunctioneelCentrum)  ‘De Goede Herder’
Europaplein 1
6591 AV Gennep
Tel: 0485-51748

(uit de berichten over de opening)

Op woensdag 30 september 2012 overhandigde wethouder Vandermeulen namens de gemeente Gennep tijdens een officiële bijeenkomst de sleutel van gerenoveerde Goede Herderschool aan de nieuwe huurders. Het inrichten van de Goede Herderschool als gemeenschaps-huis is ter vervanging van de Ark in de Julianalaan. De sleutels en daarmee het gebouw is dus eindelijk ter beschikking van de Stichting MFC De Goede Herder, een vertegenwoordiging van alle huurders: dus de ouderen- en gehandicaptenorganisaties (KBO en GON) en de Turkse gemeenschap uit GennepEen moment waar veel inwoners van Gennep lang op hebben moeten wachten. Vooral vervelend omdat de situatie in de Ark steeds erger werd. De gemeenteraad heeft daarom al in januari 2011 het besluit genomen tot renovatie van de Goede Herderschool en daarmee andere plannen voor deze locatie verworpen.

Bron video: Gennepnu.nl

Zeker een goede keuze om in financieel tegenvallende jaren bestaande beeldbepalende gebouwen te renoveren en voor nieuwe doeleinden te gebruiken. Uiteindelijk is met dit besluit een een eigentijdse, multifunctionele accommodatie ontstaan met eigen ruimtes voor de nieuwe huurders. De Turkse gemeenschap krijgt in het gebouw de beschikking over de gehele bovenverdieping. De ruimtes voor de KBO en GON zijn op de begane grond, waar zich ook een gezamenlijke keuken en vergaderruimte bevinden. De centrale hal fungeert als eerste ontmoetingsplaats, van waaruit alle ruimtes gemakkelijk te bereiken zijn.

Gezamenlijk met de huurders heeft de Stichting MFC De Goede Herder besloten om na de zomervakantie nog een officiële opening van het pand te organiseren. Het plan is om dit na de zomervakantie te doen, als de huurders klaar zijn met het inrichten van hun ruimtes en zij definitief hun intrek hebben genomen in hun nieuwe onderkomen.