15/05 Lezing : "10 mei 1940: Duitse inval in Gennep" (20.00u-21.15u)"


Roel Dekkers, specialist in militaire geschiedenis en medewerker van de StEG, zal een lezing verzorgen met als titel “10 mei 1940: Duitse inval in Gennep”. Hij zal ingaan op de gebeurtenissen van die dag toen Nederland bruut werd overvallen door Duitse troepen, wat het begin van de Tweede Wereldoorlog inluidde.

Aan de hand van origineel beeldmateriaal en kaarten uit die tijd zal een beeld geschetst worden van de opbouw van de verdedigingslinie langs de Maas, en welke maatregelen er in en rond Gennep genomen werden om een inval te voorkomen of te vertragen. Daarnaast zal hij bespreken hoe het kon gebeuren dat een gepantserde trein uit Duitsland in de vroege ochtend van 10 mei 1940 ongeschonden de Maasbrug bij Gennep wist te bereiken.

Als U meer wilt weten over deze gedenkwaardige dag voor Gennep kom dan op 15 mei naar de kenniskeuken, deze avond begint 20:00u. De lezing is kosteloos en er zijn 75  zitplaatsen beschikbaar. In verband met de beschikbare ruimte wel graag aanmelden.  U kunt hier inschrijven

Wanneer: 15 mei
Aantal beschikbare plaatsen: 75
Waar: Kenniskeuken: benedenverdieping van de bibliotheek, Ellen Hoffmannplein 2
De lezing is gratis.

(Nb de lift in de bibliotheek is nog buiten gebruik. U zult gebruik van de trap moeten maken)

(wanneer het aantal belangstellenden de capaciteit overstijgt zullen we later, waarschijnlijk in juni, een tweede lezing organiseren).