vr. 16/02 Lezing veiligheid thuis.

Op vrijdag 16 februari heef wijkagent Esmée Blok een lezing gegeven over veiligheid thuis. Deze lezing vonden wij belangrijk omdat met name senioren  hier het meest mee te maken kunnen krijgen. Senioren is de gevoelige doelgroep die het vaakst te maken krijgen met phishing. Ook omdat phishing moeilijk te herkennen is. Vooral als het gaat om gerichte phishingaanvallen. Deze aanvallen lijken vaak van bekende personen of organisaties af te komen. Ook via neptelefoontjes kan gehengeld worden naar je gegevens. Esmeé noemde hierbij enkele voorbeelden uit de praktijk. Na de presentatie van Esmeé over phishing, babbeltrucs, internet en whatsapp-fraude volgde een korte pauze. Na de pauze was er nog gelegenheid om vragen te stellen, en sloot Ton Pelser de middag af met een presentatie van voorbeelden van whatsapp-fraude. Ook vertelde Ton hoe je benaderd kunt worden voor je bankgegevens te bemachtigen, zowel telefonisch als personen aan de deur die zich als bankmedewerker voordoen. Nadat ook Ton zijn presentatie met het beantwoorden van de gestelde vragen heeft afgerond bedankte de voorzitter  Esmeé en Ton voor hun interessante en leerzame inbreng. Bij vertrek kregen alle aanwezigen nog een brochure mee van het Ministerie van Justitie en Veiligheid wat gericht is op Senioren en Veiligheid.
NB. Klik op de foto voor een vergroting