Op donderdag 22 juni vertrokken 60 leden per bus richting Sleeuwijk voor een dagtocht Biesbosch-Dordrecht. De bus vertrok om 08.15 uur richting Rosmalen voor een koffie- en gebakstop in Rosmalen. Daarna ging het voornamelijk via binnenwegen naar Sleeuwijk waar de boot lag te wachten. Om 11.00 uur staken we van wal. Terwijl het schip de Boven Merwede op voer, kon men genieten van een consumptie. Onder de A27 door, langs de steden Hardinxveld en Giessendam, voeren we op de Beneden Merwede aan de noordkant van de Biesbosch westwaarts. Normaal vaart men over de Nieuwe Merwede en dan via de Ottersluis een stuk over het “wantij” door de Biesbosch naar Dordrecht. Echter, die route maakt het onmogelijk om om 14.00 uur in Dordrecht te zijn. De sluizen worden namelijk door bezuinigingen bij Rijkswaterstaat niet continu meer bediend. Vandaar de noordelijke route over de Beneden Merwede. Helaas werd dit pas op het laatste moment door de rondvaartmaatschappij gecommuniceerd, en konden we daar niets meer aan veranderen.

Het bleef een mooie route, maar helaas niet echt door de Biesbosch. Om 14.00 uur legde de boot aan bij het Blauwpoortsplein in Dordrecht. De stadsexcursie kon beginnen. Dordrecht is een stad met veel historie. Er zijn fraaie kerken, veel historische gebouwen en een gezellig winkelcentrum. Hoewel in de loop van de middag de regen zich aandiende, waren er voldoende overdekte terrassen om in de buitenlucht een consumptie te nuttigen.

Om 16.30 uur stond de bus klaar voor de rit naar Nistelrode. Om 18.30 uur arriveerden we bij partycentrum Maxend voor een voortreffelijk diner met heerlijk grootmoeders draadjesvlees, een van de beste diners uit de laatste jaren! Om 20.00 uur vertrokken we voor het laatste deeltraject naar Gennep, waar we kort voor 21.00 uur arriveerden.

Klik hier voor meer foto’s