Klussendienst in het Kluspunt Gennep

Op donderdag 14 september konden de deuren van de klussendienst in MFC De Goede Herder feestelijk geopend worden. Ruim een half jaar nadat de eerste plannen voor een repaircafé en klussendienst werden ontvouwd, is het nu zover! Vanaf heden staan de vrijwilligers klaar om defecte apparaten een nieuwe kans te geven. Wethouder Frank Pubben onthulde de naam: “Kluspunt.” De naam “Kluspunt Gennep,” een klus met een plus en het logo, is

een idee van onze secretaris, Therese Hoen. Zij werd voor haar creatieve bijdrage bedankt met een bloemenruiker .

De klussendienst is een initiatief van Senioren

Gennep, Gehandicaptenorganisatie Noord-Limburg (GON)
Gennep en de wijkverbinders in Gennep- West en Gennep Zuid.


Kluspunt maakt nu nog deel uit van de Stichting Multi Functioneel Centrum De Goede Herder Gennep (MFC), samen met Senioren Gennep, GON en de Turkse gemeenschap. Binnenkort zal het als zelfstandige stichting verder gaan.

Kluspunt in Gennep is niet helemaal nieuw. Wethouder Frank Pubben herinnerde tijdens zijn openingswoord aan de klussenwerkplaats die tot medio jaren ’90 op Maria Oord in Gennep was gehuisvest en later naar de Wagenstraat verhuisde. Voorzitter van Senioren Gennep, Gerard van Thiel, keek juist vooruit. “De klussendienst kan wellicht straks ook uitbreiden naar de andere kernen van de gemeente Gennep.”

Therese Hoen krijgt een bloemetje voor het bedenken van de naam.