23/02 Carnavalsoos

Niet alleen bij de mértzitting en bij diverse kroegen en optochten in de gemeente Gennep werd er carnaval gevierd. Op dinsdag stond er voor de  “ iets ouderen”, de eden van de KBO,  in MFC Goede Herder een mooi carnavalsfeestje gepland.

Vanaf 10 uur liepen er veel sierlijk verklede mensen het gebouw binnen, waar het orkest “Kumt goed” al klaar zat om met caranavalsmuziek de stemming er in te brengen.

Na de koffie of thee mét traditionele nonnevotten, werd er al snel over gegaan op iets sterkers zoals een wijntje of een advocaatje met slagroom!
Toen op dat moment Prins Jan de 5de en zijn prinses Marian van de Waggelaars met hun gevolg binnenkwamen, was het feest compleet.

Het orkest speelde het bekende lied van de Niers die maar doorstroomt en al snel ging Prins Jan voorop in de polonaise, gevolgd door een lange sliert carnavallers. Er werd meegezongen, ingehaakt en gesjoenkeld, zoals dat hoort bij een goed caranavalsfeest. Een aantal dames waagde het zelfs om een walsje te maken en dat ging ze heel goed af!