Eekwal met op de achtergrond het museum de Fundatie

Vr. 19/04
Om 09.00 uur vertrokken 54 leden met de bus vanaf het Europaplein. Om 10.45 uur arriveerden we in Zwolle. Onderweg werden we goed gezegend door verschillende felle regenbuien, maar gelukkig kwamen we droog aan. De groep verspreidde zich over de binnenstad, die beloopbaar en redelijk overzichtelijk is. Er werd gewinkeld, koffie gedronken en een museum bezocht. De moedigsten beklommen de 263 trappen van de Peperbus, de toren van de Onze Lieve Vrouwe basiliek, van waaruit men een fantastisch maar ook winderig uitzicht over Zwolle en omgeving had. Ook boekhandel v.d. Velden in de Broerenkerk, gevestigd in de voormalige Dominicanenkerk, mocht op veel interesse rekenen. Om exact 15.15 uur begon de bus aan de terugrit en even voor vijf stapten we uit op het Europaplein. Ondanks de zo nu en dan fikse regenbuien was het een mooie dag!

De boekhandel van der Velden in de Broerenkerk