15/09 Verslag Vlindertuinsafari

Op vrijdag 15 september togen 27 leden van Senioren Gennep naar Gemert voor een excursie in de vlindertuin.  Adres: Broekstraat 40 Gemert.
De excursie begon met een 30 minuten durende inleiding over vlinders. In hoog tempo wist Nick, bioloog van het centrum, vele wetenswaardigheden over het leven van een vlinder te vertellen. Vele soorten kwamen. Er zijn Vlinders die nauwelijks van hun geboorteplek komen t/m vlinders- als de Monarch- die duizenden kilometers kunnen afleggen.  Vlinder nemen het voedsel in met een roltong. Er zijn echter ook vlinders die niet meer eten   vanaf de verpopping. (bij. de Hemelboomvlinder).

Alle stadia van de ontwikkeling to vlinder kwamen voorbij: eitje – rups – cocon – vlinder. Daarna gingen we de kas in en fladderden de vlinders in soms prachtige kleuren aan ons voorbij. Het was een leuke informatieve excursie die werd afgesloten met een kop koffie en een heerlijk stuk vla.  

 l