Elk jaar in september organiseert de KBO Milsbeek een busreis van 6 dagen naar een plaats in Duitsland. Diverse leden van senioren Gennep hebben in de afgelopen jaren daaraan deelgenomen. De organisator van de reis, Marjory v.d. Spek, laat weten dat er voor de aanstaande reis nog 2 2-persoonskamers beschikbaar zijn. Dit jaar vertrekt de reis op maandag 2 september en komt terug op zaterdag 7 september.

Als u interesse heeft neem dan zo snel mogelijk contact op met Marjory. Voor de aanmelding geldt vol is vol.
U kunt hier bellen op 06-44778268

Een 6 daagse groepsbusvakantie Schalstadt in het Zwarte Woud

Van maandag 02 september t/m 7 september 2024

 Hotel Zum Ochsen

Hotel Zum Ochsen is een typisch Duits familiehotel prachtig landelijk gelegen in het plaat Schallstadt bij de stadt Freiburg in het Zwarte Woud. In het rustieke restaurant of op het schilderachtige bierterras kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en regionale specialiteiten uit het Zwarte Woud. Hotel-Restaurant zum Ochsen beschikt over traditionele, landelijk ingerichte kamers en serveert streekgerechten uit Baden. De lichte kamers van Hotel Zum Ochsen zijn allemaal per lift bereikbaar en zijn keurig ingericht met een houten interieur, een zithoek en een eigen badkamer. In deze badkamer zijn inloop douches of douches met een opstap van 18 cm. Op verzoek kan hier een handgreep bevestigd worden voor een gemakkelijke instap. De meeste kamers beschikken over een balkon met panoramisch uitzicht op het bos. Verder is er in het hotel gratis WiFi en een mooie tuin met terras met een “Deutsche Biergarten”.

 Het reisprogramma van dag tot dag:

Maandag 02 september 2024: Heenreis naar Schallstadt met een lunch onderweg
Deze eerste dag vertrekken we om 08.00 uur vanuit Milsbeek. Per luxe touringcar reizen we met een lunch onderweg comfortabel naar Hotel Zum Ochsen in Schallstadt, even voorbij Freiburg. Bij aankomst wordt u eerst verwelkomd met een glas sekt. Na de kamerindeling gaat u aan tafel voor een heerlijk diner. ’s Avonds kunnen de liefhebbers nog een wandeling maken door het landelijk gelegen dorpje Schallstadt.

Dinsdag 03 september 2024: Titisee, Glottertal en St. Peter
Na een heerlijk ontbijt gaan we er weer op uit naar het zuiden van het Zwarte Woud. Hier bezoeken we de Titisee gelegen te midden van de fraaie natuur. Het meer is ontstaan door de Feldberg Gletsjer en het is het hoogst gelegen meer van Duitsland en bevat zeer helder water. Natuurlijk gaan we hier inschepen voor een mooi rondvaart. Met een lunch onderweg rijden we vanaf de Titisee verder door het Glottertal, het landschap bestaat uit bergtoppen van het Zwarte Woud, de donkere dennenbossen die zo typerend zijn voor deze regio. In dit dal zijn de opnames gemaakt van de beroemde Duitse soapserie ‘die Schwarzwaldklinik’. Onderweg brengen we ook nog een bezoek aan de fraaie St. Peter kloosterkerk.
’s Avonds gaan we in ons Hotel Zum Ochsen weer aan tafel voor een heerlijk diner.

Woensdag 04 september 2024: Grand Vogezen tour
Na het ontbijt neemt uw chauffeur u mee voor een mooie route door het bergachtige gebied van de Franse Vogezen. Via Colmar rijden we over de bekendste bergpas van de Vogezen, de Col de la Schlucht. Deze bergweg is tijdens de eerste Wereld Oorlog aangelegd. Deze dag krijgt u een lunchpakket mee van het hotel. Uw chauffeur zoek een mooie plek onderweg waar u kunt genieten van de omgeving en het lunchpakket. Aansluiten vervolgen wij de tour door de prachtige Vogezen met groene valleien, langs bergtoppen en romantische dorpjes. We stoppen op de Grand Ballon, de hoogste berg van de Vogezen vanwaar u een indrukwekkend uitzicht heeft over de Vogezen. Na deze mooie tour keren we ‘huiswaarts’ naar hotel Zum Ochsen voor een heerlijk diner en gezellige avond

Donderdag 05 september 2024: Zeller Keramiek en Werelds grootste Koekoeksklok
Vandaag gaan we er weer op uit voor een mooie tour door het Zwarte Woud. ’s Morgens bezoeken we de werkplaats en shop van de Zeller Keramiek, bekend van het prachtige servies met o.a. de kip en ei beschilderingen. Na de lunch vervolgen we weer een mooie route door het Zwarte Woud naar Schönach waar we Werelds grootste koekoeksklok bezoeken. Hierna neemt uw chauffeur u weer mee naar Schallstadt voor een heerlijk diner een gezellige avond.

Vrijdag 06 september 2024: de Elzas en Colmar
Een kleine en niet al te vermoeiende dagje uit!.
In de ochtend reizen we comfortabel door de Elzas naar het schilderachtige wijndorpje Kayersberg. Dit dorp is een niet te missen pleisterplaats van het wijngebied van de Elzas om het prachtige bouwkundige erfgoed te ontdekken: geplaveide steegjes, oude huizen met houten muren, het stadhuis in rijn renaissance, de ruïnes van het kasteel van de 13e eeuw dat over het dorp heerst, de versterkte brug uit de 16e eeuw, die een mooi uitzicht biedt over de rivier. Na de lunch gaan we naar het stadje Colmar. In het centrum kunt genieten van de prachtige gevels, de mooie winkelstraten en de met veel bloembakken versierde bruggen. Een treintje neemt u hier mee voor een leuke tour door het historische centrum van Colmar. Hierna kunt u Colmar op uw eigen manier ontdekken en één terrasje van één van de vele restaurantjes bezoeken. Na dit bezoek aan de Elzas en Colmar gaan we ’s avonds weer aan tafel voor een heerlijk diner in ons hotel Zur Ochsen.

Zaterdag 07 september 2024: terugreis met lunch en diner

Ontbijten, koffers pakken en afscheid nemen want we maken ons op voor de terugreis.
Na een fijn verblijf in Hotel Zum Ochsen gaan we met een lunch onderweg weer per luxe touringcar terug naar de omgeving van Venlo waar we aan tafel gaan voor een heerlijk diner ter afsluiting 6 daagse reis.
Hierna wordt u ‘s avonds weer teruggebracht naar uw opstapplaats in Milsbeek.

Arrangementsprijs bij voldoende deelname  : € 785,00 per persoon in een2 persoonskamer

€ 115,00 toeslag voor 1 persoonskamer

Bij de prijs inbegrepen:

  • Reis per luxe touringcar met ervaren chauffeur/reisleider.
  • Hotel verzorging op basis van volpension (logies, ontbijtbuffet, 1 x lunchpakket en 3 gangen avonddiner.)
  • Hotelkamers voorzien van modern comfort.
  • Hotelprogramma:
    • Ontvangst met een glas Sekt.
    • Wijnproeverij in het hotel of in een wijngaard.
    • Workshop Schwalzwalder Kirschtorte maken.
    • 5-Gangen diner van de chefkok ipv 3 gangen diner
  • Excursie met entreegelden en lunches:
    • Lunches op de heenweg.
    • Rondvaart Titisee, lunch en bezoek Peter kloosterkerk
    • Bezoek aan Zeller keramiek, lunch en bezoek aan Werelds grootste koekoeksklok
    • Grand Vogezen tour met lunchpakket.
    • Bezoek aan wijnstadje Krayersberg, lunch en rondrit met treintje door Colmar
    • Lunch op de terugreis
    •  
  • Toeristen belasting
  • Afscheidsdiner
  • Eigen bijdrage SGR(verplicht)
  •  

Niet bij de prijs inbegrepen:

  • Eventueel niet genoemde entree gelden
  • Overige verteringen en aankopen van persoonlijke aard
  • Administratiekosten 7,50 per boeking (verplicht)
  • Eventuele reis en?of annuleringsverzekering