Het energieloket en de energiecoach
Sinds kort kent de gemeente Gennep het Energieloket Gennep. Dit loket wil inwoners van de gemeente Gennep ondersteunen bij het verduurzamen en energiezuiniger maken van hun woning of andere gebouwen. Het is een stichting met geen enkele commerciële of financiële doelstelling. Momenteel zijn twintig vrijwilligers actief als energiecoach. Het zijn inwoners van de gemeente Gennep die een cursus en training gevolgd hebben om aan de slag te kunnen als energiecoach. Een energiecoach is onafhankelijk en niet commercieel. Voor
 deze hulp hoef je niet te betalen. De energiecoach verkoopt jou geen producten of diensten en maakt ook geen reclame voor bedrijven of merken.  

Een duurzame woning begint bij energiebesparing. Goed voor het milieu én voor de portemonnee.  

Minder gas en elektriciteit gebruiken is een prima voornemen.  Maar hoe doe je dat in de praktijk? Een energiecoach kan jou helpen bij het maken van een plan van aanpak. De energiecoach komt op uitnodiging bij jou thuis en bekijkt samen met jou hoe met eenvoudige middelen die niet of nauwelijks geld kosten, de energierekening verlaagd kan worden. Ook wanneer jij van plan bent jouw woning energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld de spouwmuur, het dak of de kruipruimte te isoleren, zonnepanelen of hoogrendementsglas te plaatsen of een warmtepomp of zonneboiler te installeren, kan een energiecoach jou hierover gepaste informatie geven. De energiecoach kan jou tevens informeren over eventuele subsidies en hoe deze aan te vragen. Wanneer jij een energiecoach wilt uitnodigen voor een bezoek aan huis dan kun je dat eenvoudig doen op http://www.energieloketgennep.nl/  

 Op deze website vind je verder tips en informatie over besparingen, isolatie en subsidiemogelijkheden.