Nieuwe politiebureau Gennep
Op 21 november werd een aantal leden van Senioren Gennep uitgenodigd voor een bezoek aan het nieuwe politiebureau aan de achterkant van de voormalige Rabobank aan de Zandstraat. De ingang van het nieuwe bureau  bevindt zich naast de Aldi op het kerkplein.
Het nieuwe politiebureau is aanzienlijk kleiner dan het oude gebouw aan het Europaplein hoewel daarbij moet worden opgemerkt dat een aantal kamers daar leeg stond. Wijkagent Richard Roggeveen, die ons rondleidde, gaf aan dat er in totaal 23 fte’s  bij de eenheid in Gennep werken,  waarbij opgemerkt dat een aantal daarvan ook veel in Venray verkeert. Het politiebureau  omvat o.a. een ophoudkamer waar verdachten enige tijd kunnen worden vastgehouden, een verhoorkamer en ruimte waarin men foto’s en ademanalyse apparatuur heeft staan. Veel communicatie, met o.a. het hoofdbureau in Venray en het districtsbureau in Venlo verloopt digitaal. Mochten verdachten worden aangehouden en in een cel moet verblijven wordt men naar Venlo overgebracht. Daar is ruimte en bieden cellen de uitrusting (o.a. toilet) die in een ophoudkamer ontbreken.