Op donderdag 19 oktober togen 20 leden van Senioren Gennep naar het Stork erfgoedmuseum in Boxmeer. In een goed   verzorgde presentatie kregen de deelnemers veel te horen over de wijze waarop Stork de markt van het textieldrukken in de wereld heeft veroverd.

Verschillende druktechnische principes kwamen over het voetlicht en al snel werd duidelijk dat er  voor het bedrukken van textiel heel wat kennis en vakmanschap is vereist. Naast het bedrukken van textiel, dat overigens steeds vaker met een inktjet machine gebeurt, kwam ook de tweede specialiteit van dit vroegere Storkbedrijf – nu het IJslandse Marel – aan  de orde: de productie van kippen- en ganzenslachtlijnen.  Ook dat is een wereld apart. Er was veel waardering voor gedegen presentatie waarin regelmatig werd teruggegrepen op leuke anekdotes.

.