27/08
Verslag Reanimatiecursus in Gennep

Nadat Gerard een kort welkomstwoord had gericht tot de deelnemers en de twee dames (arts / co-assistent) die de cursus gaven namens de firma “Schok en Pomp”, kon de cursus beginnen.

De les startte met een stukje theorie over reanimatie. Vervolgens was het tijd om in de praktijk te oefenen op een speciaal daarvoor ontwikkelde oefenpop. Het oefenen van borstcompressies en beademing bleek voor velen, knielend op de grond, nog niet zo eenvoudig!

Na de pauze ging men aan de slag met het AED-apparaat. Dit apparaat geeft precies aan wat er tijdens de reanimatie moet gebeuren. Dit gebeurt via een elektronisch programma dat, met behulp van elektroden die op de borst van de patiënt worden geplaatst, continu de toestand van de patiënt controleert en op basis daarvan instructies geeft.

Om 16:00 uur was iedereen klaar, en heeft Gennep er 19 nieuwe redders bij in geval van een hartstilstand. Het certificaat dat de deelnemers ontvangen is twee jaar geldig, dus in 2026 staat de cursus opnieuw op de planning. De deelnemers deden hun uiterste best en vonden de middag nuttig en plezierig, mede dankzij de vriendelijke en professionele begeleiding van de twee cursusleiders.

Voor meer informatie over reanimatie kun je terecht bij onder andere de Hartstichting.

Hieronder vind je foto’s van deze leerzame middag. (Klik op een foto om deze vergroot weer te geven)