Iedereen zorgt

Help jij naasten, vrienden, bekenden of anderen die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg? En wil je wat meer handvatten hoe je de ander het beste kan helpen?

Meld je dan aan voor de praktische cursus IedereenZorgt op een locatie bij jou in de buurt.voor anderen.

Leer meer over de ondersteuning van mens

 

VOOR WIE IS DE CURSUS BEDOELD?

Deze (gratis) cursus is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die te maken heeft met naasten, vrienden, bekenden of anderen die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus.

WAT LEERT U IN DE CURSUS?

In deze cursus leert u hoe u anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging.

Aan bod komen:

 • Wassen/mondzorg;
 • Aankleden;
 • Bed verschonen met iemand erin;
 • Verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator;
 • Steunkousen en hulpmiddelen;
 • Toiletgang;
 • Verplaatsen met rollator en rolstoel.

WERKWIJZE EN BEWIJS VAN DEELNAME

Onder de deskundige begeleiding van een ervaren zorgprofessional oefent u met verschillende handelingen.  Daarnaast maakt u kennis met andere mantelzorgers, vrijwilligers en anderen die helpen bij de persoonlijke verzorging en ondersteuning van mensen. Er is voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname voor eigen gebruik. Voor meer informatie over het onderwerp van de cursus verwijzen wij u graag naar de websites: www.samenbeterthuis.nl en www.zorgvoorbeter.nl.

DE CURSUS IS GRATIS

Aan deze cursus zijn voor u geen kosten verbonden. Want goede ouderenzorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers. Van u dus. Daar zijn we u dankbaar voor en daarom organiseren we samen dit cursusaanbod.  De cursus wordt u aangeboden door IedereenZorgt, het netwerk van samenwerkende VVT- (Verpleging, Verzorging & Thuiszorg) organisaties in Noordoost-Brabant. We krijgen daarbij professionele ondersteuning van het Koning Willem I College, het Regionaal OpleidingsCentrum (ROC) in Noordoost-Brabant.

In Boxmeer is de inhoud van de cursus verdeeld over twee bijeenkomsten van 3,5 uur. De cursus wordt gegeven bij Pantein, Velgertstraat 1 in Boxmeer. U kunt zich via het mailadres info@zwderegenboog.nl voor één van onderstaande cursusgroepen aanmelden. Graag in deze mail uw naam, telefoonnummer en de groep van uw voorkeur vermelden.

IEDEREENZORGT.NL

Groep 1

 • Donderdag 11 januari van 09.30 tot 13.00 uur
 • Donderdag 25 januari van 09.30 tot 13.00 uur

Groep 2

 • Zaterdag 20 januari van 13.00 tot 16.30 uur
 • Zaterdag 3 februari van 13.00 tot 16.30 uur

Groep 3

 • Maandag 5 februari van 09.30 tot 13.00 uur
 • Maandag 19 februari van 09.30 tot 13.00 uur

Groep 4

 • Zaterdag 24 februari van 09.30 tot 13.00 uur
 • Zaterdag 9 maart van 09.30 tot 13.00 uur

Groep 5

 • Donderdag 7 maart van 09.30 tot 13.00 uur
 • Donderdag 21 maart van 09.30 tot 13.00 uur

Groep 6

 • Maandag 11 maart van 09.30 tot 13.00 uur
 • Maandag 25 maart van 09.30 tot 13.00 uur