Zie de foto’s onder de tekst.

Verslag excursie ZooParc Overloon!

Op vrijdag 11 oktober vertrokken 20 leden naar Overloon voor een excursie achter de schermen van ZooParc Overloon. Deze kleine dierentuin, die nog niet zo lang bestaat , populair is en nog uitbreidingsplannen heeft, ligt op slechts 23 km van Gennep!

We begonnen met koffie of thee en een appelflap of saucijzenbroodje in de sfeervolle kantine. Om stipt 15.00 uur stond onze gids ,Joyce, klaar om ons mee te nemen.

Het werd een wandeling waarin we veel informatie kregen over de dieren die we tegenkwamen. Joyce vertelde over de luiaard, die maar één keer per week naar beneden komt om te poepen, en over de miereneter, die zijn voedsel met zijn tong langs zijn geribbelde gehemelte naar binnen slurpt. We zagen pelikanen, flamingo’s en diverse eendensoorten. Joyce lichtte het fokprogramma toe waaraan Overloon deelneemt, en vertelde over de aanstaande komst van twee nevelpanters, waarvan het verblijf al klaar is. Uiteraard zagen we ook de witte tijger, een bezienswaardigheid waarmee overigens niet meer wordt gefokt, en de drie soorten kangoeroes, naast de diverse apensoorten en de twee dwergnijlpaarden. Tot slot maakten we kennis met de groep leeuwen die heerlijk lag te zonnen in het najaarszonnetje.

Het was een geslaagde expeditie!

(Foto’s Paul + Mientje)