Op woensdag 29 november vertrokken ruim 50 leden uit Gennep, Heijen, Ottersum, het Ven en Milsbeek per bus naar de kerstmarkt in Keulen. Er werd een tussenstop gemaakt bij de Abdij Ulingsheide, officieel Abdijklooster Trappisten Cisterciënzers, een voormalig kloostercomplex van de trappisten in Tegelen. Na een kopje koffie en een stuk heerlijke Limburgse vlaai ging het rond 11.00 uur verder richting Keulen.

In Keulen was het nog even oppassen omdat een aantal hogere bruggen en viaducten rond de binnenstad was afgesloten. De chauffeur moest goed opletten dat de omleidingsroute geen te lage doorgangen bevatte. Uiteindelijk kwamen we toch vlak bij de dom in de Altstadt uit. Iedereen kon zijn eigen route en tijdsindeling maken. Keulen kent maar liefst 7 verschillende kerstmarkten, waarbij die bij de Dom, die in de Altstadt en een aan de haven (bij het Lindt chocolademuseum) de meest aantrekkelijke zijn. De markten kenmerkten zich door een afwisselende hoeveelheid producten. Diverse zanggroepen en verklede historische figuren (die laatste waren eigenlijk “Boa’s”). De temperatuur was fris en er viel zelfs zo nu en dan een verdwaalde sneeuwvlok. Veel deelnemers bezochten daarom ook de dom zelf (die droog en windvrij was!). Natuurlijk werd ook nog geprofiteerd van het grote overige winkelaanbod. Menigeen deed daarbij ook nog een Konditorei aan voor koffie en gebak.

 

Om 16.15 uur stond iedereen weer bij de bus en ging het richting Gennep. Daarbij werden we getrakteerd op een aantal flinke files, zodat we uiteindelijk een uur later, net voor 19.00 uur, in Gennep aankwamen. 45 deelnemers hadden ervoor gekozen om te eten bij de Dragonder. Daar werden we getrakteerd op een prima driegangenmenu met soep, schnitzel, kip of vis als hoofdgerecht en een heerlijk toetje met koek, bolletjes ijs en slagroom! Prima verzorgd en zeer concurrerend geprijsd.

Rond 21.00 uur keerde men tevreden huiswaarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *